WAT EEN WEEK ... CD

CRAFT - First Signs (Definitive Edition) (2021)
 

Een mooie heruitgave...            
     


 ... van het in 1984 op vinyl en in 1991 op CD verschenen album 'First Signs' van Craft. Een band bestaande uit William Gilmour (keyboards) en Martin Russell (bass, keyboards) - die in de periode 1977-1980 deel uitmaakten van The Enid - en Grant McKay Gilmour.(drums). Een album dat al decennia 'out of print' was.
Dit eerste en enige album van dit trio is een prachtige mix van klassieke muziek en symfonische rock en, het zal geen verbazing wekken, beweegt zich in hetzelfde idioom als The Enid. Muzikaal-technisch zit het voortreffelijk in elkaar, de composities hebben ondanks hun complexiteit mooie en duidelijke melodielijnen en het geluid is indrukwekkend opgepoetst door Russell. Deze heruitgave is uitgebreid met wat extra mixen van vier tracks, twee niet eerder uitgebrachte composities, 'Despina' en het dreigende 'Dmitri's Lament', en twee bonustracks uit 1989. Deze laatste zijn ontstaan tijdens de remix voor de toen geplande CD uitgave.
Voor de liefhebbers van The Enid is het in mooi art work gestoken 'First Signs' een absolute must. Ik vermaak mij er in ieder geval, na het zoveel jaren niet te hebben beluisterd, weer prima mee! Harry de Vries (wat een week 09)