Wat een week ... CD

HUSBAND & REUTER -
Music Of Our Times (2020)


De laatste weken  ...            
                                     

... word ik verwend met albums die een 'Peak Experience' waardig zijn. Dat geldt zeker ook voor het onder druk van de Corona-omstandigheden tot stand gekomen album 'Music of Our Times' van drummer maar op dit album pianist Gary Husband en Touch Gitarist Markus Reuter. Twee musici die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. De toernee met Stick Men (o.a. Tony Levin en Pat Mastelotto) door Japan en China moest door Corona worden afgebroken maar de legendarische platenbaas Leonardo Pavkovic (Moonjune Records) schakelde razendsnel, regelde een studio in Tokio en liet de twee aan de slag gaan.
Het resultaat is een prachtig ambient, etherisch en soms zelfs 'spacey' album waarop in zes tracks prachtig 'interplay' tussen piano en gitaar en 'live electronics' plaatsvindt, deels door improvisatie ontstaan waarin de structuur en de melodische lijnen niet vergeten worden. Mijn favoriete tracks zijn de 10 minuten van 'Colour of Sorrow' - al doet het repeterende en hallucinerende thema mij erg denken aan '1/1' van 'Music For Airports' van Brian Eno - en het, zo vermoed ik, aan Allan Holdsworth opgedragen 'White Horses'.
Op 'Music For Our Times' is het niet alleen wegdromen maar de relatieve rust zet ook aan tot reflectie en projectie, juist in een tijd waarin een herbezinning op veel in maatschappij en leven noodzakelijk is. Deze piekervaring helpt daar zeer zeker bij! Harry de Vries (wat een week 12)