Wat een week ... CD

DUSAN JEVTOVIC - If You See Me (2020)

Op en top fusion ...            
                                         

... laat gitarist Dusan Jevtovic horen op zijn vijfde album 'If You See Me'. We hadden Jevtovic al eerder op het netvlies toen hij hier een 'Peak Experience' verdiende met zijn live album 'Live at Home' (2017).
En ook nu gaat hij dat predikaat verdienen. In de acht composities die deels door improvisatie tot stand zijn gekomen of in ieder geval live zonder overdubs in Spanje zijn opgenomen, horen we excellente fusion. Het muzikale landschap is agressief - waarin ik o.a. in 'Walking Seven' en 'Si Pooro' referenties hoor aan King Crimson - dan weer harmonieus en melodisch, dan weer beeldend, bijna filmisch zoals in het prachtige 'Once Ocho' dat ontroert maar ook dreigend is door o.a. de 'touch guitar' van Markus Reuter. Mijn favoriet is 'Babe (Grannies)' waarin gelardeerd met etnische, vrouwelijke zangflarden alle genoemde aspecten voorbij komen en Jevotici zelf excelleert op gitaar

Dusan Jevtovic heeft, met naast Reuter, Gary Husband (drums), Bernat Hernandez (fretless bass) en Aleksander Petrov (Tapan,Macedonian Tradtional Drums) een briljant werkstuk afgeleverd  dat wederom een 'Peak Experience' meer dan waard is. Harry de Vries (wat een week 11)