Wat een week ... CD

THE GARDENING CLUB - Boy on a Bike (2020)  

Het is weer genieten ...            
                                                                              

... met dit wederom in schitterend art-work gestoken nieuwe, derde album van The Gardening Club. De muziek brengt je in een andere, lieftallige en perfecte wereld. Een heerlijke plaats waar geen virussen heersen, een plek om naar te vluchten in deze barre tijden. Of fietst die jongen voor zijn leven? Ik hou het veilig op het eerste.
Ik ben al een tijdje besmet door de muziek van deze band die onder de bezielende leiding staat van Martin Springett (tevens illustrator) en dat begon met het hier gerecenseerde prima debuutalbum. De muziek beweegt zich in Canterbury sferen, hoewel de Engelsman Springett al lang in Canada vertoeft, met invloeden van Caravan, qua zang soms een beetje aan Richard Sinclair ten tijde van Hatfield and the North doet denken en de instrumentale delen aan Gordon Giltrap. Vijftien prachtige composities die vernuftig in elkaar steken, waarop technisch goed gemusiceerd wordt en die gehuld zijn in een prima en warme produktie. Misschien toch een kritiekpunt: het kabbelt wat teveel voort, af en toe een eruptie zou welkom zijn. Iets voor het volgende werkstuk.

Desondanks heeft The Gardening Club weer een aangenaam album afgeleverd met 'Boy on a Bike'. Daar kom ik de verplichte dagen thuis, met dank aan Corona, wel mee door. Harry de Vries (wat een week 05)