Wat een week ... CD

RORY GALLAGHER - Live '77 (2020)

Gedwongen thuiswerken ...            
                                                                                     
... in verband met het Corona-virus heeft ook een voordeel: er is meer tijd om naar muziek te luisteren. In dit geval naar het nieuwe dubbel livealbum van Rory Gallagher 'Check Shirt Wizard, Live '77'. Samengesteld uit vier liveconcerten (Londen, Brighton, Sheffield and Newcastle) die Gallagher gaf ten tijde van de release van zijn album 'Calling Card'. 
De rock en blues van Gallagher is uit duizenden herkenbaar. Zijn ongepolijste maar geweldige gitaarspel, zijn typische wat nasale en hese stem en zijn sterke band bestaande uit Gerry McAvoy (bass), Lou Martin (keyboards) en Rod De'Ath en Wilgar Campbell (drums) maken dit album tot een genot om naar te luisteren. Een album dat met een geweldig geluid is getooid en live werd opgenomen met Jethro Tull's Maison Rouge Mobile Studio en nu opgepoetst is in Abbey Road Studios. 
Wat geniet ik van briljante uitvoeringen van 'Tattoo’d Lady', 'A Million Miles Away', 'Walk On Hot Coals' 'Do You Read Me' en 'Bullfrog Blues' maar per saldo van alle 20 tracks. In gedachten ga ik weer naar het geweldige nachtconcert - ja die bestonden toen - dat ik op 18 oktober 1974 van Rory Gallagher zag in De Doelen in Rotterdam. Raggend op zijn gitaar, houthakkershemd aan en met dezelfde band als op deze twee schijven. Wat tragisch dat hij niet meer onder ons is. Hij zou al luisterend naar 'Check Shirt Wizard' genoten hebben van zichzelf. Harry de Vries (wat een week 04)