Wat een week ... CD

CHRIS HASKETT Insufficient Necessities (2019)

Deze keer een EP ...

 
... van de week namelijk van Chris Haskett and His Ongoing Dysphoria getiteld 'Insufficient Necessities' met daarop vier strakke, dynamische tracks.
Ik moet bekennen dat ik nog nooit van gitarist Haskett had gehoord. Toch heeft hij een indrukwekkend lijstje van 'collaborations' op zijn naam staan o.a. met Henry Rollins, Jay Wobble en zelfs met David Bowie op het 'Hours' album (1999). Wat hij op deze EP laat horen verraadt zijn kwaliteit want er staat excellent gitaarwerk op - referentie Jeff Beck -  geïntegreerd in vier instrumentale en stevige, soms funky tracks met een jazz rafeltje. Hij wordt ondersteund door een viermansband die ook al staat als een huis en naast het strakke regime de tonale kleuren niet vergeet aan te brengen waarbij er volgens Haskett ook altijd ruimte is voor "interesting accidents". Wat ik vertaal als een vorm van improvisatie. Dat pakt hier in ieder geval goed uit.
Het is afwachten of de spanningsboog in stand kan worden gehouden met dit soort muziek op een volledig album. Dat zal de toekomst uitwijzen bij nieuwe releases of bij het onderzoeken van zijn uitgebreide solodiscografie. Voorlopig kan ik voort met deze prima EP! Harry de Vries (wat een week 29)