Wat een week ... CD

ELO - Eldorado (1974/2001
)


Perfecte cocktail ...


... van klassieke muziek, pop en symfonische rock. Dat is wat The Electric Light Orchestra vooral in de jaren 70 te bieden had. Later sloeg de balans door naar gladde baggerpop. Maar met 'A New World Record' (1976), met het magnum opus 'Out of the Blue' (1977) en met het voorliggende 'Eldorado' (1974) lieten Jeff Lynne c.s.horen hoe hoog de muzikaal-technische, compositorische en produktionele kwaliteit was. En overal waart de geest rond van The Beatles.
Knap hoe de band meerlagige composities toch toegankelijk wist te maken voor een groot publiek. Want wie kent 'Can't Get It Out Of My Head' niet, of 'Boy Blue'? En het prachtige titelnummer inclusief zijn 'Finale'? Op deze remaster van alweer twaalf jaar terug staan nog als bonus 'Eldorado Instrumental Medley' - waar men alle registers op de instrumenten opentrekt - en 'Dark City'.
Al een paar jaar terug had men een comeback voor ogen maar die ging om onduidelijke redenen niet door. Met het deze maand verschenen 'ELO Live' lijkt de terugkomst aan het front wederom ingeluid. Interessante ontwikkeling. Harry de Vries (wat een week 17)