Wat een week ... CD

SUPERSISTER - Supersisterious (2001
)


Tragische samenloop ...

... van omstandigheden, zo kunnen de reüniepogingen van Supersister worden genoemd. De band besloot om in de oorspronkelijke bezetting, Stips, Vrolijk, Van Geest en Van Eck, weer te gaan optreden rond 2000 o.a. in Paradiso. En vervolgens overlijdt plotsklaps fluitist en oerlid Sacha van Geest in 2001. En toen de band in 2010 weer ging spelen met o.a. een optreden op Nearfest 2011 in het verschiet, overleed bassist Ron van Eck. Het was ze niet gegund.
Gelukkig bevat de dubbelaar 'Supersisterious'  een uitstekende registratie van dat Amsterdamse concert in 2000. Met een staalkaart van de kwalitatief indrukwekkende catalogus van de band. Geweldige uitvoeringen passeren van  o.a. 'Present from Nancy', 'Memories are New', 'A Girl Named You' 'Judy Goes on Holiday', natuurlijk 'Pudding en Gisteren', 'She was Naked' en de track waar ik altijd kippenvel van krijg 'No Tree Will Grow'. Bijna twee uur genieten van een unieke Nederlandse band, met een karakteristiek, eigenwijs geluid en met humor.

Heerlijk om dit allemaal weer te beluisteren. De in 2008 geremasterde en originele albums gaan ook weer uit de kast. Een reünie zal er echter helaas nooit meer in zitten. Harry de Vries (wat een week 46)