Wat een week ... CD

RUSH - Moving Pictures (1981/2006)

Weinig relevante, nieuwe releases ...

... dus de steven werd deze week verlegd naar oud werk. Deze keer naar 'Moving Pictures' van Rush, het illustere trio dat nog steeds met veel plezier de wereld rondtrekt.
Blijft toch een bijzondere band. Slechts met z'n drieën zo'n uniek en direct als 'Rush' herkenbaar geluid neerzetten dat is ware creativiteit. En volgens collega-redacteur Henk Vermeulen doen Lee, Peart en Lifeson dat nog steeds als de besten zoals bleek uit het concert dat hij vorig jaar van hen bezocht in de Rotterdamse Ahoy. Krasse knarren, jonge uitstraling door hun tijdloze muziek.
Op 'Moving Pictures', hier in de remaster-uitvoering, natuurlijk het briljante 'Tom Sawyer' waarvan zelfs zoonlief vrijdagavond zei - die met uitzondering van sporadische uitstapjes naar Porcupine Tree en Pink Floyd, doorgaans luistert naar discutabele mainstreampop en rap - "zo dat klinkt goed wie zijn dat?" Maar het gehele album bestaat uit Rush-klassiekers zoals 'YYZ', 'Red Barchetta' en 'The Camera Eye'.
Rush, in mijn beleving waren ze er altijd, en zo te horen en te lezen zullen ze ook nog wel een tijdje in actieve dienst blijven. Gelukkig maar want ook hun meest recente albums staan als een huis. Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 05)