Wat een week ... CD

DR. HASBEEN - Signs (2008)

Weg van 'Spaceship Earth' ...

... en de ruimte in met Dr. Hasbeen, de Engelse spacerockband vernoemd naar zanger, gitarist en toetsenist Martyn Hasbeen. De eerste schijf van het dubbelalbum 'Signs' bevat nieuwe studioopnames en de tweede schijf laat een compilatie horen van wat de band live teweegbrengt.
Overduidelijk is dat Dr. Hasbeen de legendarische band Hawkwind als voorbeeld heeft. Niet alleen blijkt dat uit de liveuitvoeringen van 'Silver Machine' en 'Master of the Universe' maar de bandsound ademt die sfeer en invloed volledig uit, al is te horen dat de punk en new wave ook niet aan de dame en de heren zijn voorbijgegaan.
De studiotracks 'Signs', 'The Seer Song' en 'The Time Watcher' zijn ge- weldig qua opbouw en worden wervelend uitgevoerd. Jammer is dat de opnamekwaliteit en mix van de eerste CD matig is. Het wordt rommelig en de tracks krijgen daardoor geen eerlijke kans. Live is de band volgens mij een sensatie want de tweede CD is van begin tot einde prima en de geluids- kwaliteit is gek genoeg, op een enkele track na, veel beter dan wat men in de studio voor elkaar kreeg.
Voor de volgers van spacerock lijkt Dr. Hasbeen een 'must'. Voor hen die minder frequent naar spacerock luisteren, zal 'Signs' even doorbijten zijn. Ik heb mij er echter de afgelopen tijd wel mee vermaakt. De hoestekening- en zijn overigens prachtig en een strip waard. JoJo (wat een week 33)