WAT EEN WEEK ... CD

 

THE WORLD OF DUST - True Sound (2021)
 

Een intrigerende en integere ...            
     


 

 ... EP heeft The World of Dust met 'True Sound' afgeleverd. Deze 'band' bestaat ook nu weer uit Stefan Breuer (teksten, zang) en de van zijn werk met Guided by Voices bekende Todd Tobias. Deze laatste zorgt voor o.a. mooie melodische en sferische arrangementen en klanktapijten.
Breuer verbeeldt op dit album het leven en de dood van zijn grootouders en dat doet hij in de acht tracks op een integere wijze. Per saldo richt hij postuum een muzikaal monumentje op voor 'Jan' en 'Nel'. Muzikaal en inhoudelijk doet het mij denken aan 'Carrie & Lowell' van Sufjan Stevens die op dat album het leven van zijn ouders in beeld brengt.
De laatste track is getiteld 'Every Record Ends', dat klopt zoals ook ieder leven ooit eindigt. Maar met die titel kom ik ook op een kritiekpunt. Het album, ik zie het met zijn 21 minuten als een EP, is veel te kort, zeker gezien het thema. Sommige tracks hadden meer uitwerking verdiend en ook nodig gehad. Desondanks bevalt het werkstuk mij wel, hoe mooi is het niet om je grootouders op deze manier te kunnen eren! Harry de Vries (wat een week 05)