WAT EEN WEEK ... CD

 

MICK PAUL - Parallel Lives (2021)
 

Heerlijk album ...            
     


 

 ... heeft Mick Paul afgeleverd. "Mick Paul?" hoor ik u denken. Paul is een in-house bassist verbonden aan een vaste studio en hij maakt deel uit van The David Cross Band, de violist van ooit King Crimson die ook op 'Parallel Lives' zijn opwachting maakt. Ook o.a. David Jackson (ex Van der Graaf Generator) en Craig Blundell (o.a. Steven Wilson) zijn op een aantal tracks vakkundig van de partij.
Dit werkstuk is een lekkere veeldraaier waarop relatief ingetogen jazzrock is te horen met her en der wat space invloeden. Paul is een begenadigd bassist en beroert op verschillende manier de snaren waardoor er bastechnisch veel gebeurt. Hij wordt in alle 14 tracks bijgestaan door Sheila Maloney (ook al David Cross Band) die heerlijke solo's en klanktapijten uit haar keyboards tovert. Tevens heeft zij samen met Mick Paul de produktie voor haar rekening genomen en dat is het vermelden waard want het album is gehuld in een mooi, helder en warm geluid. Uitschieters zijn voor mij 'Your Days', 'Light of Silence', 'No Horizon' en 'Consigned to Reality' waarin alle genoemde kenmerken en kwaliteiten samenkomen.
Mick Paul heeft met 'Parallel Lives' een uitstekend album gemaakt dat juist in deze zomermaanden, waarin op vele vlakken de komkommertijd heerst, goed van pas komt. Harry de Vries (wat een week 04)