Wat een week ... CD

DBA - Live in England (2019)

Eerlijk gezegd  ...            
                                                             


... konden de studioalbums van Downes Braide Association (DBA) mij maar weinig bekoren. Het beklijfde niet, de uitvoeringen van de tracks waren weinig spannend. Dat ligt anders voor de driedubbelaar 'Live in England' (2CD + DVD)
Dit in september 2018 opgenomen livealbum, waarop toetsenist Geoff Downes en zanger Chris Braide worden bijgestaan door Andy Hodge (bass), Dave Colquhoun (guitar) en David Longdon (vocals, flute, van Big Big Train) biedt veel meer avontuur dan de studiowerken waarbij vooral de keyboards en gitaren veel prominenter aanwezig zijn. Gevoegd naast uitstekend musiceren en een warme produktie maakt dit het livealbum tot een prima release. Waarbij het drieëntwintig minuten durende 'Skyscraper Souls' veel beter uit de verf komt dan de studioversie op het gelijknamige album. Per saldo geldt dat voor alle 16 tracks op dit weer in prachtig art-work van Roger Dean gestoken werkstuk.
Minpunten zijn de volkomen overbodige versie van 'Heat of the Moment' - hoe vaak hebben we dat al niet moeten aanhoren van diverse betrokkenen - en het gebrek aan een drummer van vlees en bloed. Waarom digitale drums als je met een band gaat toeren? Maar daar overheen stappend heeft DBA met 'Live in England' een smaakvolle registratie van hun liveprestaties uitgebracht die veel beter scoort dan de drie tot nu toe verschenen studiowerken. Harry de Vries (wat een week 07)