Wat een week ... CD

URBAN DISTORTION - Rock Bottom (2019)

Wellicht nog  ...            
                                                                                     
... onbekend de Schiedamse band Urban Distortion maar dat zou weleens kunnen veranderen met 'Rock Bottom', een EP bestaande uit drie tracks die staan als een huis.
De band speelt rockmuziek met een rafel, tegen de metal aan. Een label dat zeker past als je luistert naar de strakke, repeterende gitaarriffs. Wat ik bij veel metalbands vind ontbreken is melodielijn maar dat is juist een kenmerk van deze drie composities. Vooral opener 'Crazy' heeft daarom hitpotentie, al hebben radiomakers helaas weinig oor voor dit genre, en nodigt in ieder geval uit tot meeblèren. Maar ook de titelsong en 'Just A Song' mogen er zijn. Niet onvermeld mag blijven de strakke ritmesectie en de zang van Ad van der Made die naar eigen zeggen in positieve zin "een kras op de ziel" aanbrengt. Dat kan ik bij deze beamen.

Urban Distortion heeft met 'Rock Bottom' een uitstekend visitekaartje afgegeven dat smaakt naar meer. Na een aantal EP's zou ik zeggen "Kom op met dat volledige album!" Harry de Vries (wat een week 32)