Wat een week ... CD

TIM BOWNESS - Lost in the Ghost Light (2017)

De in de vergetelheid ...

... geraakte band Moonshot en hun bandleider Jeff Harrison is onderwerp van het conceptalbum 'Lost in the Ghost Light' van Tim Bowness. Een band uit de jaren '60 die nog steeds bestaat. Bowness probeert te verbeelden hoe dat proces van licht naar duister zich heeft voltrokken. Naar ik begreep tot ongenoegen van genoemde bandleider.
Bowness is er in geslaagd een prachtig en rijk, op traditionele progleest geschoeid album te maken dat, naast zijn eigen handtekening, veel herinnering oproept aan Genesis uit de beginjaren. Prominent gelardeerd met zijn karakteristieke, enigszins declamerende zang. Zijn werk heeft wel de neiging zich in een wat landerig tempo te voltrekken. Deze keer doorbreekt hij dat o.a. met het ritmische 'Kill The Pain That’s Killing You'. Een goede keus.
Acht uitstekende en gelaagde composities met heerlijk gitaarwerk en retro toetspartijen, sterke teksten en dynamische melodielijnen. Bowness verkeert in topvorm. Dat was op zijn vorige album zo en dat is nog steeds het geval. Harry de Vries (wat een week 13)