Wat een week ... CD

I AM THE MORNING - Lighthouse (2016)

Renaissance 2.0 ...

 ... dat is de associatie die bij mij opkwam luisterend naar het duo I Am The Morning uit Sint Petersburg, bestaande uit zangeres Marjana Semkina en toetsenist Gleb Kolyadin. Op dit tweede album ondersteund door de bekend veronderstelden Gavin Harrison (drums), Colin Edwin (bas) en Mariusz Duda (zang).
Het album 'Lighthouse' bevat prachtige op klassieke leest geschoeide symfonische muziek, rock gaat mij te ver, waarbij de stem van Semkina de associatie met Renaissance nog eens versterkt. Al had Annie Haslam een krachtiger stem. Twaalf sterke tracks met veel rustpunten, ingetogen passages, kamermuziek zou ik het op die momenten willen noemen, en af en toe een symfonische eruptie zoals in 'Too Many Years' waarbij alle registers van de keyboards open gaan. Maar, naast de klassieke en symfonische aspecten, zijn er ook jazz akkoorden te horen en soms sijpelt er wat Canterbury sound doorheen.
Een verrassend album dat, mocht er een waardering aan de WeekCD's hangen, wat mij betreft 5 JoJo's zou hebben ontvangen en dat is op ProgLog AFTERglow het predikaat 'meesterwerk'. En dat is het. Harry de Vries (wat een week 07)