Wat een week ... CD

PINK FLOYD - Cre/ation (2016)

Voor wie  ...

... de prachtige box 'Pink Floyd The Early Years 1967-1972' te duur is - Ꞓ500 is nogal een bedrag - is er de begeleidende dubbelaar 'Cre/ation' met 27 tracks met bijzondere opnamen en remixen.
Ook dit kleinood is, zoals te doen gebruikelijk bij Pink Floyd, mooi vormgegeven. Bij zowel de box als 'Cre/ation' gaan de complimenten uit naar Aubrey Powell (Hypgnosis), Andy Jackson (technicus) en de hoeder van de bandhistorie Nick Mason. Zij hebben met veel geduld alles beluisterd en het beste er uitgefilterd. En dat is niet mis. Naast uitstekende remixen van o.a. 'Matilda Mother' en 'Jugband Blues' staat er een goede opname van 'Embryo' op uit het VPRO-programma Picnic en allerlei interessante opnames van BBC Radio Sessions. 
De parels zijn voor mij een banduitvoering, dus zonder orkest en koor, van 'Atom Heart Mother' live in Montreux uit 1971, een prachtige 2016 remix van 'Childhood's End' (kippenvel!) en 'Nothing Part 14'. Een studie van 'Echoes', de legendarische track waarbij de diverse voorlopers werktitels hadden als  'Nothing', 'The Son of Nothing' en 'The Return of the Son of Nothing'. 
Zelfs deze dubbelaar is al een terechte en imponerende vastlegging van een deel van de historie van deze belangrijke band. Laat staan de box. En dan zitten we pas in 1972. Dat gaat nog een hoop geld kosten ... Harry de Vries (wat een week 41)