Wat een week ... CD

JAN AKKERMAN - Jan Akkerman (1977/2016)

Mooie remaster ...

... door Esoteric Recordings van het vijfde soloalbum van Jan Akkerman, grotendeels al 'jammend' gecomponeerd tussen de concerten van zijn laatste wereldtoernee met Focus door. Met een puike band bestaande uit Joachim Kühn (keyboards), Bruno Castelucci (drums) Cees van der Laarse (bas) en Neppie Noya (percussion) en in 'Floatin' met Pierre van der Linden (drums).
Akkerman laat hier met nog wat Focus-relikwieën gelardeerde jazz-rock horen gefundeerd op een funky ondergrond. Resulterend in 7 sterke tracks met o.a. het pulserende ook van Focus bekende 'Crackers' en mijn favorieten 'Angel Watch' - waarvan een overbodige want nauwelijks differentiërende single-edit als bonus is toegevoegd - Streetwalker' en 'Skydancer'. Gezet in een helderder, voller geluid dan het origineel en gestoken in een prima boekwerkje.
Wat ik jammer vind is dat Akkerman deze sfeer, deels ook terug te vinden op het samen met Kaz Lux gemaakte 'Eli' (1976), nadien heeft afgelegd. Kniesoor die daar moeilijk over doet want met dit heerlijke album van deze meesterlijke gitarist is het een 'trip down memory lane'. Een terechte remaster. Harry de Vries (wat een week 09)