Wat een week ... CD

JOHN WETTON - Live via Satellite (2015)

Hoe zou het ...

... met John Wetton zijn? Die na eerdere gezondheidsproblemen begin vorig jaar geconfronteerd werd met kanker en daaraan is geopereerd. Ik ben daar oprecht benieuwd naar want Wetton is er al zo'n beetje mijn gehele muzikale leven. Hij hoort erbij.
In ieder geval ligt er nu een dubbelaar met oud werk. Verloren gewaande opnames van Stockholm Radio uit 1998 en Amerikaanse opnames uit 2002, uitgezonden via de satelliet, toen nog revolutionair. 
Voegt dit iets toe
aan de stortvloed aan uitgaven met oud werk die er al zijn van Wetton? Jazeker want Wetton speelt in de 29 tracks in zijn eentje, op akoestische gitaar, soms piano en af en toe ondersteund door een tape met een soort soundscapes en orkest. En dat doet Wetton erg goed. Hij is uitstekend bij stem, speelt prima gitaar, het geluid van beide concerten is glashelder en het publiek is enthousiast. Uitschieters zijn 'Book of Saturday', het emotionele 'Battle Lines', 'The Night Watch' en het prachtige 'Rendezvous 6:02' dat zo klein uitgevoerd nog mooier wordt dan het origineel. En dat zegt wat.
Asia meldt cryptisch in een, overigens oud, bericht over op tournee gaan in 2016 en Wetton wordt genoemd. Dat zou kunnen betekenen dat het goed met hem gaat. Dat hoop ik van harte! Harry de Vries (wat een week 03)