Wat een week ... CD

URIAH HEEP - Totally Driven (2015)

Deze in een prachtige hoes ...

... gestoken dubbelaar is de eerste release op het eigen label van de band, Uriah Heep Records. Het bevat de in 2001 opnieuw ingespeelde staalkaart van de catalogus van de in 1969 geformeerde band. Het werd al eerder uitgebracht onder de verwarrende naam 'Remasters' maar was al snel niet meer verkrijgbaar.
Uriah Heep kende vele bezettingen en re√Įncarnaties. Hier horen we de bezetting die het langst heeft bestaan: Mick Box, Lee Kerslake, Phil Lanzon, Bernie Shaw en de inmiddels overledenTrevor Bolder. Dit vijftal trekt, soms ondersteund door het Uriah Heep Classic Rock Ensemble, uitbundig en kundig van leer waarbij de geweldige zanger Shaw de karakteristieke vocalen van wijlen David Byron evenaart.

Het geluid is perfect en het is zoals gezegd een staalkaart dus met de klassiekers 'Return to Fantasy', 'Look at Yourself', 'Easy Livin' en 'Wonderworld', om er maar een paar te noemen. Maar ook minder bekende en 'nieuwe' tracks. Een prachtige uitgave van Uriah Heep, de band die toen maar nu nog steeds springlevend is. Harry de Vries (wat een week 47)