Wat een week ... CD

DWIKI DHARMAWAN - So Far, So Close (2015)

Eindelijk weer eens ...

... wervelende jazz-rock, fusion zoals u wilt, waarin soli op de keyboards uitbundig, veelvuldig en virtuoos worden uitgevoerd. In dit geval door de Indonesische toetsenist Dwiki Dharmawan, bij wiens naam hier weinig bellen gaan rinkelen maar waarbij men in die contreien rap naar het theater snelt.
Dharmawan omringt zich op 'So Far, So Close' met een aantal kompanen die hun sporen hebben nagelaten zoals Chad Wackerman op drums (Zappa), Jimmie Haslip op bas (met wie speelde hij niet) en, in de briljante openingstrack 'Arufara', Jerry Goodman (Mahavishnu Orchestra) op viool. Verder op gitaar Tohpati en Dewa Budjana, twee kopstukken uit de stal van Moonjune Records.
Een heerlijk album met 'muzikantenmuziek' vanwege de aaneengeregen solo's maar met aandacht in de 8 tracks voor een centraal thema en voor de structuur van de composities. Dharmawan maar ook de anderen stelen de show in een sfeer die mij doet denken aan Brand X en in iets mindere mate het Japanse Casiopea maar dan minder glad. Eindelijk laaf ik mij weer eens aan goede jazzrock. Een aanrader! Harry de Vries (wat een week 43)