Wat een week ... CD

ROGER WATERS - Amused to Death (´15)

Het is druk aan ...

... het 'Floyd'-front. Een nieuw album en tour van David Gilmour, de première van de concertfilm 'The Wall', mogelijk een nieuw solo-album van Roger Waters en natuurlijk de remaster van 'Amused to Death'. Waarvan Waters zegt dat het samen met 'DOTM' en 'The Wall' het beste is wat 'hij' heeft gemaakt. 
Dat klopt. 'Amused to Death' is een meesterwerk, reeds bij verschijnen in 1992. Het intrigerende verhaal over een ontspoorde maatschappij. Wat dat betreft is er ook niets veranderd. Het is alleen maar erger geworden. Ook hier, gelijk 'The Wall', speelt 'World War I & II' een rol en uiteraard ook de dood van Water's vader in die laatste oorlog. 'The Ballad of Bill Hubbard', met het dramatische en gesproken verhaal van soldaat Alf Razzell, is daarvan een voorbeeld en geeft kippevel. Zo ook 'What God Wants', 'Perfect Sense', 'Three Wishes', 'Its a Miracle' en de titelsong. Ook bij het gitaarwerk van Jeff Beck schieten superlatieven te kort. 
De remastering is door James Guthrie, wie anders, uitgevoerd en het geluid is nog beter, helderder, dieper, geworden. Jammer dat bij de enkele CD-uitgave niet wat meer werk is gemaakt van het artwork. Dat had uitgebreider gekund. Een kniesoor die daarop let. Meesterwerk dus. Harry de Vries (wat een week 37)