Wat een week ... CD

STEVE HACKETT - Wolflight (2015)

Nooit een teleurstelling ...

... de aankoop van een nieuw album van gitarist Steve Hackett. En dat is een prestatie want na het post-Genesis debuut 'Voyage of the Acolyte' (1975) staat de teller al rond de 25. En die teleurstelling is er zeker niet bij het nieuwe album 'Wolflight', sterker nog het is een absolute 'peak experience'.
Toegegeven, ik juichte niet direct maar de groeicurve ontwikkelde zich gestaag en ik zeg nu "een meesterwerk". De tien tijdens 'wolflight'- het schemergebied tussen nacht en ochtend - geschreven composities blinken uit in meerdimensionaliteit, sterke orkestraties, melodielijnen die blijven hangen, geweldig gitaarspel van de meester zelf die alle hoeken en gaten van wat er met een gitaar mogelijk is verkent, technisch hoogstaand spel door zijn kompanen en 'last but not least' het album vormt door sfeer en terugkerende thema's één geheel. Jammer van de afzichtelijk lelijke hoes.
Uitschieter is 'Love Song to a Vampire' dat via zijn mystieke chorale refreinen kippenvel bezorgt en bovendien de laatste bastonen van wijlen (nog steeds ongeloof ...) Chris Squire bevat. Steve Hackett, wederom heb je mij niet teleurgesteld en die euforie zal zeker leiden tot een Top10 notering 2015. Harry de Vries (wat een week 29)