Wat een week ... CD

LANDMARQ - Roadskill (2015)

Live in The Netherlands ...

... en wel in De Boerderij in Zoetermeer tijdens hun meest recente tour in 2013. Deze dubbelaar met CD- en DVD-registratie viert het 25 jarig bestaan van Landmarq. En dat verdient de band. Dat laten ze ook nu weer horen.
Ten eerste benadruk ik het uitstekende geluid. Op alle fronten prima maar de immense keyboards van Mike Varty knallen er vooral uit zoals in de geweldige opener 'Turbulence'. Ten tweede biedt dit album een mooie staalkaart aan wat deze band in de diverse periodes in huis had. De lange tracks 'Glowing', 'Thunderstruck' en 'Calm Before the Storm' tonen dit wederom aan. De overige 5 tracks staan ook als een huis. Dat kan ook niet anders want Hitchings was goed bij stem en ook Gee, D'rose, Martin en dus ook Varty illustreren hun ervaring en vorm. De DVD tracklist wijkt licht af en bevat naast de concertregistratie ook interviews met de bandleden.
'Roadskill' is een absolute must voor iedere fan van Landmarq maar zou ook een uitstekende kennismaking voor nieuwe fans kunnen zijn. Harry de Vries (wat een week 26).