Wat een week ... CD

CONSIDER THE SOURCE - World War Trio Pt.1(2015)

Eerste deel van …

... een trilogie heeft het progrock drietal Consider the Source uit New York met deze EP (bijna 24 minuten) in de markt gezet. Na afwezigheid van een jaar of vier besloot men de studio weer in te gaan om hun zesde werkstuk te produceren.
Dit trio, bestaande uit Jeff Mann (drums), Gabriel Marin (guitar) en John Ferrara (bass), maakt instrumentale, stevige rock met de prog, jazz en fusion als fundament en met sporen van muziek uit het Midden Oosten. Dynamisch, er gebeurt veel, perfect geproduceerd, technisch hoogstaand. Deel V van de enige compositie 'Put Another Rock in That Bag' is van de hand van Jan Zehrfeld van de eigenzinnige Duitse band Panzerballet. Hun jazzmetal trilt dan ook door in dat deel van de track. Evenals wat trillingen vanuit King Crimson.

Hoewel de inhoudelijke logica mij ontgaat om eerst dit relatief korte deel 1 uit te brengen en pas later de delen 2 en 3 - dat zal wel marketinglogica zijn - kijk ik uit naar het vervolg. Wat de heren hier laten horen is namelijk van uitstekende kwaliteit. Harry de Vries (wat een week 09)