Wat een week ... CD

ANDY JACKSON - Signal to Noise (2014)

Schatplichtig aan …

... Pink Floyd waar hij al decennia in dienst is, nog steeds, als engineer en co-producer. En de invloed van zijn werkgever is, uiteraard, te horen in Andy Jackson's composities. Een recensent vroeg zich af of iemand dit album zou hebben opgemerkt zonder 's mans achtergrond? Onzinnige redenering. Als Floyd er niet was geweest zouden Porcupine Tree en Radiohead er niet zijn geweest. En al die retrobandjes ook niet. Als we zo gaan redeneren. Dus dat doen wij hier dan ook maar niet.
Andy Jackson heeft, met het uit zeven tracks bestaande 'Signal to Noise', een heerlijk album afgeleverd. Een perfect geluid - hoe kan het anders - en spannende muziek. Uitschieters zijn voor mij opener 'The Boy in the Forest' waarin veel gebeurt - alle Floydperiodes, ook die van Barrett, komen voorbij - het repeterende en hallucinerende 'One More Push', het intrigerende 'Herman at the Fountain' en de prachtige afsluiter 'Brownian Motion'. Minpuntje, hij bespeelt alles zelf en dat doet hij prima maar zijn stem kan wat meer dynamiek gebruiken.
Wat mij betreft mag Jackson nog meer werk de wereld insturen. Het is hem gegund en voor mij is het een veeldraaier. Mooie hoes trouwens. Harry de Vries (wat een week 04)