Wat een week ... CD

MARTIN TURNER - The Garden Party (2014)

Een reïncarnatie van …

... Wishbone Ash, dat is wat Martin Turner & Friends tijdens een besloten concert de 'die hard fans' en nu ook de luisteraar hebben voorgeschoteld. Aangevuld op een aantal tracks met de oud-leden Ted Turner, Laurie Wisefield en Steve Upton.
Wishbone Ash, legendarische band, bekend om hun dubbele gitaarbezetting met in de hoogtijdagen, dus ten tijde van de geweldige albums 'Argus' (1971), 'Pilgrimage' (1972) en 'New England' (1976), Ted Turner en Andy Powell en ook Wisefield op gitaar. Hun plaatsen zijn hier ingenomen door de ook al virtuose gitaristen Danny Willson en Ray Hatfield.
'The Garden Party', een dubbelaar, biedt een puntig gespeelde staalkaart van de catalogus van Wishbone Ash, gezet in een heldere produktie, zonder zwakke momenten. Wel hele sterke zoals in 'The King Will Come'  en 'Why Don't We?' met
briljante gitaarsolo's en pompend baswerk van Martin Turner. Een zeer aangename en hernieuwde kennismaking met Wishbone Ash die er toe heeft geleid dat het oude werk weer eens uit de kast is gehaald. Harry de Vries (wat een week 46)