Wat een week ... CD

EMERSON & LAKE - Live from Manticore Hall (2014)

Uitgeklede versies ...

... van ELP-klassiekers en een track van King Crimson. De ondertitel van het album is niet voor niets 'An intimate evening with ...'. Ik dacht "zit ik daar op te wachten?" Maar het is een heel aardig album geworden waar de twee heren laten horen het allemaal nog te beheersen, al klinkt Lake's stem beduidend zwaarder en laten de handen van Emerson af en toe een hapering horen, wellicht te wijten aan zijn aan RSI verwante klachten in het verleden. Maar dat drukt de pret niet.
'From the Beginning' is uiteraard de opener en dat blijft toch een prachtige compositie, zo ook het emotievolle 'I Talk to the Wind', een wervelend 'Bitches Crystal', al wervelt het iets minder dan vroeger, 'The Barbarian', het vernuftig gestructureerde 'Take a Pebble', een nog steeds onovertroffen 'Tarkus', Lake's solohit 'C'est La Vie', 'Pirates' en 'Lucky Man' incl. Moog solo.
Het geheel is, via een Q&A-session met het publiek, gelardeerd met informatieve en humorvolle intermezzi en soms wordt er, logischerwijze bij afwezigheid van Palmer, een drumcomputer gebruikt. Perfect geluid, een aangename 78 minuten met nog immer sterke composities van deze twee proglegenden. Harry de Vries (wat een week 32)