Wat een week ... CD

NICK MAGNUS - N'monix (2014)

Prachtige traditionele ...

... symfonische rock met een klassieke touch (in 'Memory' met de sopraan Kate Faber) en folkinvloed. Dat is te horen op het vijfde soloalbum 'N'monix' van Nick Magnus, die bekend werd als toetsenist van Steve Hackett.
'N'monix' verwijst naar een medium dat geheugeninformatie bevat. Dit album kan ook als geheugendrager worden gezien want het toont een staalkaart aan symfonische muziek. Sfeer- en smaakvol uitgevoerd, gebaseerd op sterke melodielijnen en de rechterhersenhelft stimulerend: emotie dus! Ook in de teksten. Bij 'Broken', geweldig gezongen door Tim Bowness met zijn typerende dictie en virtuoos ingevuld door Rob Townsend op sopraansax, is de emotie voelbaar.
Magnus is een uitstekende toetsenist die ook andere instrumenten niet schuwt en hier verder ondersteund wordt door o.a. de prima zanger Tony Patterson en Steve Hackett die weer ouderwetse strepen trekt in o.a. 'Entropy' en zijn akoestische kwaliteiten laat horen in 'Shadowland'. Voor de symfoliefhebber die niet permanent op zoek is naar revolutie is 'N'monix' een aanrader. Een 'Peak Experience' meer dan waard! Harry de Vries (wat een week 25)