Wat een week ... CD

THE CRIMSON PROJEKCT - Live in Tokyo (2014)

Er is weer reuring ... 


 … aan het King Crimson-front. Na cryptische uitlatingen van Godfather Robert Fripp over een nieuw KC-album, toert ook The Crimson ProjeKCt weer. Dit  keer bestaande uit de nieuwelingen Markus Reuter, Julie Slick en Tobias Ralph en de oud-leden van KC Tony Levin, Adrian Belew en Pat Mastelotto.
De band is op dreef, al begint dit liveconcert in Tokyo vreemd met de experimentele tracks 'B'Boom' en 'Thrak'. Onlogisch om daarmee te beginnen. Meer iets voor een later moment. Maar daarna gaat men in de overige 10 tracks los via o.a. 'Frame by Frame', 'Dinosaur' en 'Elephant Talk' waarbij Belew laat horen nog steeds een sterke zanger te zijn met een beetje gekte in zijn hoofd. Eerdere generaties van KC worden niet vergeten via 'Larks Tonques in Aspic, Part II' en 'Red'. Wederom kom ik tot de conclusie Mastelotto een matige drummer te vinden. In het experiment loopt hij soms vast en bedenkt dan maar iets en in mijn oren is hij regelmatig iets te vroeg of te laat. Het drukt de pret echter niet.
Een lekker livealbum dat doet verlangen naar een nieuw album van KC dat volgens Fripp eind 2014 zou moeten verschijnen. Ben benieuwd of het ervan komt. Ik hoop het wel. Harry de Vries (wat een week 12)