Wat een week ... CD

THREE MONKS - The Legend of the Holy Circle (2013)

Imposante bombast ... 


 … zo kan de muziek van het Italiaanse Three Monks gerust worden beschouwd. Door Black Widow Records 'Church Organ Prog' genoemd waarbij, hoe kan het ook anders, vergelijkingen met ELP en Triumvirat onvermijdelijk zijn.
De drie monniken zijn er overigens maar twee. Paolo Lazzeri, die de synthesizers maar vooral de imposante pijporgels bespeelt, en Maurizio Bozzi, de bassist. Zij worden bijgestaan door een aantal part-time derde monniken op drums. Op dit neogothische concept nemen de heren ons mee op een indrukwekkende wandeling door de oude Europese kathedralen en laten horen hoe zo'n oud orgel ineens een progressief instrument kan worden.
'The Legend of the Holy Circle' is likkebaardenddorstlessend voor orgelfanaten en voor fans van de eerdergenoemde bands en is gezet in een de kamer binnen knallende produktie. Na de zevende en afsluitende track 'Toccata Neogotica n5' lig ik uitgeput op de bank en ben ik blij dat ik deze forse wandeling door de tijd heb gemaakt. Harry de Vries (wat een week 06).