Wat een week ... CD

IL CERCHIO D'ORO - Dedalo e Icaro (2013)

De stroom ...

  ... Italiaanse prog- en symfobands blijft maar aanzwellen. Al hebben we bij Il Cerchio  d'Oro wel van doen met een band die al sinds half jaren '70, weliswaar met periodes van inactiviteit, bestaat. Een vorig album 'Il Viaggio di Colombo' uit 2008 werd bijvoorbeeld op Proglog AFTERglow besproken.
Ook nu hebben deze mannen een sterk en aangenaam wegdraaiend progressief album gemaakt waarbij de aanstekelijke composities, de technische uitvoering - let vooral op het heerlijke orgel en de Mellotron van Franco Piccolini en het prima drumwerk van Gino Terribile - in het oor springen. De zang is niet altijd even sterk maar het hindert niet en geeft een rafelig, emotievol randje aan de acht composities. In een vorige review associeerde ik passages met Supersister en Alquin. De eerste referentie is op dit nieuwste album niet meer aanwezig maar Alquin en vooral PFM doemen herhaaldelijk op.
Il Cerchio 'd Oro maakte wederom een prima werkstuk. Het hoorbare spelplezier zal er denk ik voor zorgen dat ze nog wel een tijdje doorgaan. Mooi zo. Harry de Vries (wat een week 46)