Wat een week ... CD

PINK FLOYD 
 - The Wall (1979)

Gisteravond in de Arena ...

... Roger Waters gezien met zijn fenomenale uitvoering van Floyd's 'The Wall'. Voor mij de vierde keer. Pink Floyd in Dortmund en Londen in 1980 en tijdens deze solotoer, bestaande uit inmiddels 212 uitvoeringen, in Arnhem in 2011 en nu dus in Amsterdam.
Wat een indruk maakte dit tijdloze werkstuk wederom. Door de sterke muzikaal-technische uitvoering van zijn band, door het spelplezier van Waters zelf, die afgelopen zaterdag 70 werd, door de geweldige show met prachtige animaties, foto's en films, door ontploffingen, het vliegende varken en het overscherende vliegtuig, de opgeblazen karakters uit het verhaal en de opbouw en destructie van de muur.
Maar wat het meest blijft hangen is de boodschap over niet te vertrouwen regeringen, over totalitaire regimes, over de soldaten en onschuldige burgers die de dood in worden gestuurd door 'onze' leiders. "Mother, should I trust the government? NO FUCKING WAY", schreeuwt Waters. Helaas een tijdloze boodschap want de mens lijkt onverbeterlijk. Macht corrumpeert immers. Wie zegt dat er geen protestzangers meer zijn: luister naar Waters en denk na over wat hij te zeggen heeft en vooral: doe er wat mee!! Harry de Vries (wat een week 35)