Wat een week ... CD

JUDY DYBLE 
 - Flow and Change (2013)

Wederom een prachtig album ...

... van Judy Dyble, de eerste zangeres en mede-oprichter van Fairport Convention. Terwijl voorganger Talking with Strangers hier ook al een lovende review ontving.
Met 'Flow and Change' gaat Dyble voort op hetzelfde pad al is het album wat ingetogener dan zijn voorganger en vormt het nog meer één geheel. Het is dan wel geen concept-album maar gemeenschappelijk thema van de tien songs lijkt toch wel de 'flow' van het leven met zijn pieken en dalen, het ouder worden en de dingen die voorbijgaan. Niets blijft immers hetzelfde. Een typisch romantisch thema, nostalgisch maar mooi en sfeervol uitgevoerd in een folky, soms jazzy setting en met die nog steeds zo engelachtige stem van Dyble
Dyble wordt hier, naast vele anderen, ondersteund door producer en medecomponist Alistair Murphy, Matt Malley (ex-Counting Crows), Pat Mastelotto (King Crimson) en Juliane Regan (All About Eve). Moet ik er tracks uitlichten? Nee, alles is even sterk, tot aan de perfect bij de muziek passende hoes aan toe. Harry de Vries (wat een week 34)