Wat een week ... CD

FLASH - Featuring Bennett & Carter (2013
)


Degelijke muziek ...

... met classic rockelementen en progressive rockinvloeden. Alsof oerleden Ray Bennett (bass, lead guitar) en Colin Carter (rhythm guitar, vocals) de oude fans tevreden willen stellen en tegelijkertijd ook nog nieuwe zieltjes willen winnen. En dat allemaal zonder de recent overleden oprichter van Flash en ex-Yes lid Peter Banks.
Flash bracht ooit in 1972 drie albums uit: 'Flash', 'In the Can' en 'Out of our Hands' die in de overlevering mythische proporties kregen maar welbeschouwd niet meer dan technisch okay en compositorisch aardig waren. Sinds enige tijd pakken Bennett en Carter de draad weer op en leveren een energiek album af, dat lekker wegdraait, vrij stevig klinkt en goede composities met doorgaans een goede melodielijn bevat. Er staat zelfs een cover van Nine Inch Nails 'Hurt' op.
Hoewel ik ook nu niet van de daken zal schreeuwen dat dit album onmisbaar is, is het een prima comeback. Een comeback die in mijn oren betere muziek oplevert dan de zeventiger jaren albums van Flash. Harry de Vries (wat een week 28)