Wat een week ... CD

NEKTAR - Remember the Future (1973/2013
)


Ondergesneeuwd collectief ...

... dit Engelse maar vaak in Duitsland residerende Nektar. Een band die  als subtopper niet zou hebben misstaan naast bands als bijvoorbeeld Camel en Eloy maar in het geweld van de jaren 70 en de grote symfobands desondanks minder prominent in de schijnwerpers stond. Zeker in Europa terwijl men opvallend genoeg in de USA meer succes had.
Dat Nektar veel kwaliteit bezat bewijst deze heruitgave van 'Remember the Future' door Purple Pyramid Records, een 2CD met als bonus drie radio-edits en 'The 1970 Boston Tapes'. Kwaliteiten die zowel space rock als symfonische rock voortbrachten. Op dit album slaat de balans door naar symfo met twee heerlijke lange tracks, 'Part One' dat 17 minuten en  'Part Two' dat 19 minuten klokt.
'The 1970 Boston Tapes' bestaan uit 8 studiotracks die deels bekend zijn van andere albums van Nektar en de veelzijdigheid van de band tonen. Deze mooi verzorgde uitgave is een prima eerbetoon aan een band die in de hoogtijdagen meer aandacht verdiend had en overigens nog steeds bestaat. Harry de Vries (wat een week 23)