Wat een week ... CD

THE MOODY BLUES - Timeless Flight (2013
)


Ouwe lullenmuziek ...

... hoor ik een aantal zuurpruimen brommen. Tja, dat is maar hoe je het bekijkt. Er wordt immers ook nog steeds uitbundig geluisterd naar Bach, die leefde 300 jaar geleden, dus waarom niet luisteren naar 'Timeless Flight', een prima en nieuwe 2CD-compilatie van een band die in de jaren 60 en 70 zijn hoogtepunt had. Er is overigens ook nog een uitgebreide uit 17 discs bestaande box uitgegeven.
Het goede van deze verzamelaar is dat het The Moody Blues toont vanaf die hoogtijdagen tot de jaren '90 en '00, waardoor de ontwikkeling van symfonische, deels op folk gebaseerde muziek via minder complexe rock tot enigszins gladde pop goed in beeld wordt gebracht.
Natuurlijk ontbreekt het nog immer onweerstaanbare 'Nights in White Satin' niet, hier in een nog niet eerder uitgebrachte uitvoering met orkest, en zijn 'Tuesday Afternoon'  en 'I'm Just a Singer (in a Rock 'n Roll Band)' vertegenwoordigd. Wat wel ontbreekt is de geweldige nummer 1 hit 'Go Now' uit 1964, waarschijnlijk omdat dat geen eigen compositie is.
Dit in een mooi boekwerkje uitgegeven verzamelalbum is een 'must have' voor hen die op zoek zijn naar de bronnen van de symfonische muziek.The Moody Blues vormen zo'n bron.  Harry de Vries (wat een week 24)