Wat een week ... CD

DEAR MR. FANTASY  - Celebration for Capaldi (2007
)


Van de kern van Traffic ...

... bestaande uit Stevie Winwood, Jim Capaldi en Chris Wood, leeft slechts Winwood nog. Capaldi overleed in 2005. Zijn vrouw organiseerde een geweldig bezet concert, als eerbetoon maar ook omdat Capaldi zich inzette voor goede doelen. De concertopbrengst was dan ook bestemd voor 'The Jubilee Action Street Children Appeal'.
Een geweldige bezetting dus, te veel namen om op te noemen, maar wat te denken van Winwood, Simon Kirke, Joe Walsh, Pete Townsend, Bill Wyman, Ray Cooper, Paul Weller, Jon Lord, Mark Rivera en Gary Moore. Zij speelden op deze dubbelaar twintig door Capaldi geschreven Traffic-composities en solowerk.
Het geluid is perfect, de band staat als een huis en wat een mooie muziek heeft die man gemaakt. Alles is buitencategorie maar het strak gespeelde 'Light Up or Leave Me Alone' met een geweldige Hammondsolo van Winwood springt eruit, maar ook het door Walsh gezongen 'Living on the Outside', het van Santana bekende 'Lost Inside Your Love' en het door Weller gezongen 'Paper Sun'. Mooi dat het samen met Guus Willemse geschreven en van Solution bekende 'Evil Love' ook zijn weg vond naar dit album. Bij het door Walsh gezongen 'John Barleycorn' hield ik het nauwelijks droog.
Jim Capaldi, drummer, zanger en componist, kreeg een imponerende hommage in 2007 in het illustere theater 'Roundhouse' in Londen. Met dank aan zijn vrouw en al die (muzikale) vrienden. Harry de Vries (wat een week 22)