Wat een week ... CD

STEFANO PANUNZI - A Rose (2010)

Zijn band Fjieri ...

... kon bogen op een prima review op ProgLog AFTERglow (zie WeekCD 2010/28) en dat wordt nu uitgebreid met lovende woorden over Stefano Panunzi's soloalbum 'A Rose'.
Albums die niet in eerste instantie scoren maar na meerdere luisterbeur- ten gaandeweg groeien zijn doorgaans de werken die op lange termijn overeind blijven. Zo verging het mij ook met 'A Rose'. Sferische, melodieu- ze en moderne symfonisch getinte muziek met de emotie die Italianen zo eigen is. Opener 'State of Mind' bijvoorbeeld met een simpel maar doeltref- fend en terugkerend thema op piano, de mooie zang van SiRenée en de prachtige door keyboard gedomineerde arrangementen.
In 'Fades' is wederom, want hij is populair dezer dagen, no-man's Tim Bow- ness opgetrommeld die de track ook componeerde, zodat u zo ongeveer weet in wat voor sfeer dit nummer zich afspeelt. En baswonder Mick Karn zorgt voor de pittige smaak zoals in het instrumentale met een licht disco- ritme getooide 'On Line, Now!' waarin de ijle trompetklanken van Mike Applebaum je naar andere werelden leiden.

Stefano Panunzi heeft een sterk album afgeleverd met referenties aan No-Man, Nosound, zijn eigen Fjieri en heel soms wat Porcupine Tree. 'A Rose': suffe albumnaam maar een verre van suffe uitwerking. Heerlijke 'plaat'! Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 23)