WAT EEN WEEK ... CD             👍

EMMENS & HEIJ
- On Higher Ground (2022)
 
 

Mag je een 6CD ...            
    

 

... beoordelen na het eenmalig en op aspecten tweemalig beluisteren van alle CD's? De puristen onder het reviewgilde zullen hierop ontkennend antwoorden. Maar waarom zou het niet mogen als je na één keer al over- tuigd bent van de integrale hoge kwaliteit van 'On Higher Ground' van Gert Emmens en Ruud Heij?!
De liefhebbers van elektronische muziek kennen dit duo natuurlijk al, ook van hun solowerken. Het goede en interessante van dit werks
tuk vind ik dat men de voor dit muziekgenre zo kenmerkende sequences, strings en synths combineert met gitaar, piano, eerlijke drums, de rhythm box en met één van mijn favoriete instrumenten de Mellotron zoals in het prachtige 'Northern Light'. Kan het bij elektronische muziek weleens voorkomen dat je na enige tijd indommelt, met dit werkstuk is mij dat niet overkomen omdat er steeds wel weer iets gebeurt, een vreemde klank, een draai, een break. Ook de composities onderling zijn gevarieerd.
'On Higher Ground' kan wedijveren met de beste werken van de helden uit dit genre. Een
'THUMB UP' waard. Complimenten ook voor het goed ver- zorgde doosje en de hoesfoto's met een desolaat en toch typisch Hollands landschap. De muziek is het belangrijkste maar het oog wil ook wat, zeker als het beeld goed past bij de muziek. Harry de Vries (wat een week 13)