Wat een week ... CD

KAYAK - Live 2019 (2020)

Heerlijk live document ...            
                                                     


... van Kayak, de band die samen met Supersister, Solution en Alquin voor mij qua progressieve muziek in de jaren '70 de dienst uit maakten. Opgenomen in De Boerderij in Zoetermeer en Hedon in Zwolle. Zalen waarvan ik hoop dat ze snel weer zonder Corona beperkingen open mogen.
Hoewel Ton Scherpenzeel nog het enige oerlid is, is
het Kayak geluid met name door zijn cultuurbewaking in al die decennia bewaard gebleven. Niet in de laatste plaats omdat hij de belangrijkste componist is, ook van de nummers van het recente album 'Seventeen' die vooral de eerste schijf van dit livealbum sieren. Maar ook oudere tracks zoals 'Alibi', 'Wintertime', 'Mammoth' en het onvermijdelijke maar wat mij betreft te vermijden 'Ruthless Queen' worden niet vergeten. De band excelleert - zoals ik zelf kon zien tijdens het concert in Zoetermeer - met de geweldige zanger Bart Schwertmann in een voorname rol.
'Live 2019' geeft een dwarsdoorsnede van de bandhistorie en een prima beeld van de laatste toernee van Kayak, Laten we hopen dat Scherpenzeel weer snel hersteld is van zijn gezondheidsproblemen. Als de zalen dan weer opengaan kunnen we ook in 2020 en 2021 weer genieten van deze sterkhouders. Harry de Vries (wat een week 09)