Wat een week ... CD

DAVID GILMOUR - Live at Pompeii (2017)

In alle opzichten  ...

 ... het predikaat 'Peak Experience' meer dan waard: visueel, muzikaal-technisch, geluidstechnisch en dan komen daar nog bij het spelplezier dat David Gilmour en zijn 10 koppige band op 'Live at Pompeii' laten horen en natuurlijk het sentiment: hij spreekt zelf over "the ghosts of the past" die rondwaren in het oude amfitheater. Dan heeft hij het natuurlijk niet alleen over de vroegere inwoners van de verwoeste stad maar ook over zijn Pink Floyd kompanen waarmee hij er ooit, zonder publiek, optrad in 1971.
Wat opvalt is dat er veel relatief jonge mensen in het publiek staan. Pink Floyd en Gilmour spreken ook hen nog steeds aan. De setlist van 21 tracks is een mix van Floyd tracks (o.a. 'Shine On ..', 'WYWH', 'C'Numb', 'High Hopes') en solowerk (o.a. 'In Any Tongue', 'Today'). En voor het eerst 'The Great Gig In The Sky' als eerbetoon aan Richard Wright.
De 'De Luxe Box' bevat een 2CD, 2Blu-Ray met o.a. tourdocumentaires, een mooi boekje, ansichtkaarten, een poster en een interview op papier. Een hebbeding dat er niet alleen prachtig uit ziet maar een weldadige muzikale inhoud heeft die zelfs de meest verstokte zuurpruim ("is dat allemaal nog wel nodig!") zal overtuigen. Harry de Vries (wat een week 32)