Wat een week ... CD

DJAM KARET - Sonic Celluloid (2017)

Altijd al een fan ...

... van Djam Karet geweest. De meeste albums zijn in bezit. Ik geloof niet dat er een zwak album tussen zit al vond ik maar weinig werken over de gehele linie sterk. Er was altijd wel een minder moment. Dit is niet het geval bij de 10 tracks van het nieuwe album 'Sonic Celluloid'.
De band bestaat weer uit de vier oprichters Chuck Oken Jr., Henry Osborne, Gayle Ellett en Mike Henderson, aangevuld met Aaron Kenyon en Mike Murray. Dit zestal trapt af met het sterke en donkere 'Saul Says No'. In het in een aanstekelijk ritme gestoken 'Forced Perspective' laat de band zelfs 'funky grooves' horen. Vanaf nummer 3, het elektronisch geori├źnteerde 'Long Shot', neemt de band wat gas terug waarna het psychedelische en vooral ook atmosferische en filmische karakter van de overige composities opvalt. 
Het achttiende album van Djam Karet is integraal uitstekend. De mannen hebben er nog steeds plezier in en dat is knap als je al sinds 1984 aan de progressieve weg timmert. Harry de Vries (wat een week 15)