Wat een week ... CD

SPIRITS BURNING & CLEARLIGHT -
The Roadmap in Your Head (2016)


Een weldadige reis 
...

... met als etappeplaatsen space rock, jazz, ambient en folk. Dat is wat het collectief Spirits Burning onder leiding van Don Falcone, aangevuld met Cyrille Verdeaux van Clearlight laat horen op 'The Roadmap in Your Head'. Voorts zijn er, naast 35 anderen die meewerken, veel muzikanten uit de Gong context actief zoals Steve Hillage, Didier Malherbe, Mike Howlett, Theo Travis en Daevid Allen. Dit werkstuk is dan ook een saluut aan deze helaas overleden tovenaar.
Weldadig schreef ik, avontuurlijk, spannend en ontspannend kan ik er aan toevoegen. Voornamelijk instrumentaal, behalve 'Roadmaps (the Other Way)' dat door Allen wordt gezongen. En een mooie, heldere produktie. Veertien heerlijke tracks met als uitschieters het met een aanstekelijke sequence opgezette 'Sun Sculptor & The Electrobilities', het jazzy 'The Birth of Belief' en het met prachtige Mellotron strepen doordrenkte 'Black Squirrel at the Root of the Staircase'.

Een prachtige verrassing dit album. Bij produkties met veel ingevlogen muzikanten wordt het vaak rommelig en onsamenhangend. Dat is hier geenszins het geval. Alle verschillende stijlen zijn hier door een blender gehaald waardoor het in alle naden en voegen integraal de sfeer ademt van de broederschap die 'space rock' heet. Harry de Vries (wat een week 39)