Wat een week ... CD

KANSAS - The Prelude Implicit (2016)

Na 16 jaar ...

... weer een levensteken - althans vanuit de studio; live trad men wel op - van het baken in de Amerikaanse symfonische hardrock Kansas
Ik schrijf met opzet 'hardrock' want de band is die richting opgeschoven, zeker op deze nieuweling 'The Prelude Implicit' die staat als een bunker. Tien sterke en stevige composities, zeer vakkundig uitgevoerd met o.a. nog steeds de (relatieve) oudgedienden Phil Ehart (drums), Billy Greer (bas), David Ragsdale (viool) en Richard Williams (gitaar) in de gelederen. Met drie nieuwe gezichten: David Mansion (keyboards), Zak Rizvi (gitaar) en de geweldige zanger Ronnie Platt die de gestopte Steve Walsh misschien niet doet vergeten maar zeker naar de kroon steekt. En een perfecte produktie die de overtuigende opener 'With This Heart' de kamer in doet knallen.
Dit overigens aan de buitenzijde in een platgetreden en saaie hoes gestoken album is een geweldige comeback van de band die ooit mijn jongenshart stal met 'Leftoverture' (1976) en 'Point of Know Return' (1977). Hoe zou het trouwens met Kerry Livgren zijn? Nog steeds in de Heere ben ik bang. Harry de Vries (wat een week 32)