Wat een week ... CD

ODIN'S COURT - Deathanity R3 (2015)

Herbewerking ...

... door de progmetalband Odin's Court van hun in 2008 uitgebrachte album 'Deathanity'. Vandaar R3 want dat staat voor 'Rerecorded', 'Remixed' en 'Remastered'.
De band lag eerder onder onze loep met het prima werkstuk 'Turtles All The Way Down' (2015) waarbij de uitstekende zang van Dimetrius LaFavors opviel. Op de heruitgave neemt hij de vocalen ook voor zijn rekening - hij zat bij de eerste release nog niet bij de band - samen met gast Tom Englund (Evergrey).
'Deathanity R3' is kwalitatief hoogwaardig en is interessant voor prog- en symfoliefhebbers want bandleider/gitarist Matt Brookins en zijn kompanen laten veel afwisseling en dynamiek horen in de twaalf composities waarbij de symfonische arrangementen, de geweldige solo's van Brookins en de sterke en soms experimentele keyboardpartijen van ook weer Brookins en Savino Polumbo opvallen. Zoals in opener 'Terracide' waarbij het intro zo maar van Pink Floyd zou kunnen zijn. Verder doemen in alle tracks invloeden van Rush op.
Odin's Court verbaast mij 67 minuten lang met 'Deathanity R3' en de weldadige cocktail van metal, prog, symfo en experiment. Luister en geniet! Harry de Vries (wat een week 06)