Wat een week ... CD

BLURRED VISION - Organized Insanity (2015)

Met een aanbeveling ...

... van Roger Waters in de zak en met de producer van Rush, Terry Brown, aan de knoppen maak je als band natuurlijk een wat gemakkelijker start. Blurred Vision had die voordelen, dat helpt, maar uiteindelijk gaat het om de muziek.
Met die twee namen zijn tegelijk ook de invloeden in de elf tracks op 'Organized Insanity' duidelijk. Het compacte stevige geluid van Rush en de sferische accenten van Pink Floyd zoals in 'Long May You Run'. Daarnaast voegt het trio Osley (vocals, guitars), Osley (bass) en Riley (drums), aangevuld met de keys van Joel Lightman, er een commerciëler popgeluid aan toe. En soms zit dat op het randje zoals in opener 'No More War' (iets voor een boybandje) en in 'Dear John'. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd in o.a. het titelnummer, in 'Tonight' en 'Arms of 'Our World'. Ach, per saldo is het gewoon een sterk werkstuk.
Als Blurred Vision in de toekomst verder opschuift in de progressieve richting dan zullen we de mannen definitief in de armen sluiten. Mochten ze de voorkeur geven aan de populaire weg, dan zijn we ze kwijt. En zij ons. Het is afwachten. Harry de Vries (wat een week 24)