Wat een week ... CD

GARDEN MUSIC PROJECT - Inspired by (2014)

Geïnspireerd door …

... de muziek van Syd Barrett en de schilderijen die hij na zijn relatief korte maar hevige verblijf in Pink Floyd heeft gemaakt. De artistieke vertaling die kunstenares Adriana Rubio daarvan in tekst en muziek heeft gemaakt, is door het Italiaanse kwartet Garden Music Project op hun debuutalbum gezet. Bent u er nog?
Toen ik de promo ontving was ik sceptisch: "doorgeschoten sentiment" en "lijkenpikkerij" waren gedachten die door mijn hoofd spookten. Dat ligt immers altijd op de loer maar zeker niet bij het Garden Music Project. Daarvoor hebben de twaalf sterke composities namelijk genoeg eigen smoel. De geest van Barrett waart overal rond maar dat is op een smaakvolle en vooral integere wijze gedaan. En er wordt uitstekend gemusiceerd.

Wat mooi dat jonge muzikanten van over de hele wereld nog steeds worden geraakt door Barrett en de muziek van Pink Floyd. Ook onze eigen Jacco Gardner past in dat rijtje. Zo zag ik tijdens de live-optredens van Gilmour in 2006 jonge mensen van een jaar of twintig en jonger met tranen in hun ogen toen de band 'Echoes' inzette. Dat is wat muziek moet doen: de luisteraar raken in al zijn vezels, liefst decennia lang. Garden Music Project is dat meer dan uitstekend gelukt. Harry de Vries (wat een week 41)