Wat een week ... CD

IL TEMPIO DELLE CLESSIDRE - alieNatura (2013)

Deze Italianen zetten ...

  ... de stijgende lijn voort met 'alieNatura'. Ontving het titelloze debuut uit 2010 al lovende woorden, dat is nu niet anders. Wel wisselde men tussentijds van zanger. Naast zangeres Elisa Montaldo verzorgt Francesco Ciapica nu de Italiaanse vocalen.
Il Tempio delle Clessidre - men grossiert in De Laars nu eenmaal in lange, niet altijd even handige namen - maakt symfonische rock in de oude traditie maar weeft er her en der nieuwe progressieve elementen doorheen. Het klinkt dus niet uitsluitend als retro. Soms zijn er associaties met IQ. Daarnaast zijn de muzikaal-technische en compositorische kwaliteiten van de vier mannen en een vrouw hoogstaand en speelt men zo strak als een rechte lijn. Bovendien is het album gehuld in een heerlijke volle, dynamische produktie.
Er zijn een paar draaibeurten nodig om alles op z'n plek te laten vallen maar daar houd ik wel van en dan vormen 'Senza Colori' en het kwartier 'Il Cacciatore' de hoogtepunten in een sterk geheel. Harry de Vries (wat een week 43).