Wat een week ... CD

SUPERSISTER - Long Live ... (2013)

Prachtig document ...

... van twee live-optredens van Supersister voor VPRO-radio en -TV in 1971 en 1973. Een eigengereide band met een uniek geluid, al noemt collega Henk Vermeulen ze de 'Soft Machine van de Lage Landen'. Daar zit wat in want enige referentie met hen is zeker aanwezig.
De opnames, ook op vinyl uitgebracht door Pseudonym Records, zijn van een uitstekende geluidskwaliteit. Helder en zuiver waardoor het hoge niveau van de 7 composities nog eens wordt benadrukt. 'Present from Nancy', 'Mexico', mijn persoonlijke favoriet 'A Girl Named You', een imposante 21 minuten 'Energy/Higher', 'Judy Goes on Holiday', 'Radio' en nogmaals 'Mexico'. Ze waren op de toppen van hun kunnen en vooral valt op hoe virtuoos Robert Jan Stips op zijn keyboards was.
Mooi is ook dat er in het boekwerk wederom, bij heruitgaven van Group 1850 en Solution was dat ook al het geval, affiches zijn opgenomen van optredens in mijn woonplaats Schiedam. Een zeer actieve stad in die tijd in het organiseren van legendarische optredens. Dat zet de briljante en ongeëvenaarde muziek van Supersister voor mij in een nog wat romantischer daglicht. Harry de Vries (wat een week 42)